facebook
4 Tips voor rijden bij regenweer

4 Tips voor rijden bij regenweer

De zon heeft plaats gemaakt voor typisch herfstweer met veel regen. Dit kan vaak voor problemen zorgen op de rijbaan. Wij geven we je graag 4 tips voor rijden bij regenweer.

Tip 1: rij defensief

De gouden regel bij regenweer is defensief rijden. Hou de rijweg in de gaten en probeer te anticiperen op wat komt. Vermijd bruusk accelereren om doorslippen te voorkomen.

 

Slippertje? Schakel dan naar tweede versnelling om de druk op je banden te verminderen.

Tip 2: hou rekening met een langere remafstand

Wees ervan bewust dat je bij regenweer een langere afstand nodig hebt om je wagen tot stilstand te brengen. Tijdig afremmen op de motor is beter dan bruusk het rempedaal in te drukken.

Tip 3: matig je snelheid

Bij een nat wegdek is niet alleen de remafstand groter maar ook het risico op aquaplaning neemt toe. Je snelheid speelt hierbij een grote rol. Hoe sneller je rijdt, hoe meer water je banden moeten afvoeren. Bij hevige regen kunnen de profielen van je banden het water niet tijdig afvoeren waardoor je aquaplaning krijgt.

 

Je banden toe aan vervanging? Maak nu je afspraak via onze website en geniet van extra voordelen!

Tip 4: maak jezelf zichtbaar en zorg voor een goed zicht

Zien en gezien worden is essentieel in het verkeer. Zorg er dus zeker voor dat je dimlichten aan staan bij regenweer maar vergeet ook je eigen zicht niet. Hierbij zijn ruitenwissers in goede staat cruciaal. Door de temperatuursverschillen (zomer vs winter) slijten je ruitenwissers vaak sneller dan verwacht. Controleer ze geregeld en laat tijdig je ruitenwissers vervangen in één van onze garages.

 

Ziezo, een gewaarschuwd man/vrouw is er twee waard. Hou voldoende afstand, maak geen bruuske bewegingen en matig je snelheid!

Terug naar overzicht