facebook
Je auto wassen als een PRO? Dat doe je zo!

Je auto wassen als een PRO? Dat doe je zo!

Stof, insecten, vogelpoep,...je wagen krijgt het soms hard te verduren. Om ervoor te zorgen dat je lang 'plezier' hebt van je gepoeste wagen geven we jou enkele PRO wastips mee!

 

1. Gebruik een panty met zeepsop om insecten te verwijderen.

Vliegjes, spinnen, motten,...we vinden vanalles terug op de voorruit, motorkap en zijdeuren van je wagen. Het vaak een hele opdracht om deze netjes te verwijderen maar geen paniek. Een oude panty met wat zeepsop en de insecten zijn in 'no time' verdwenen zonder ontsierende krassen.

 

2. Vogelpoep? Gebruik keukenpapier!

Een 'cadeautje' gekregen van een vogel? Leg wat keukenpapier bovenop de uitwerpselen en spray met een verstuiver wat water erover. Plaats je hand op het papier en veeg de plek zachtjes weg.

 

3. Hou je wagen vrij van stof met een schroevendraaier.

Stof kruipt overal tussen, ook in de kleinste spleetjes en gaatjes. Wil je je wagen overal stofvrij krijgen? Gebruik dan een schroevendraaier met platte kop en leg er een stofdoek over. Ga nu met de met stof omwikkelde kop door de spleten en gaten. Klaar is kees!

 

4. Gebruik tandpasta om je koplampen te poetsen.

Wil je je koplampen echt doen schitteren? Gebruik dan geen water en een doek maar gebruik tandpasta. Duw een stevige dot uit op je lampen en wrijf die vervolgens open met een zachte doek. Wrijf tot alle wit is verdwenen. Je koplampen schitteren als nooit tevoren.

 

5. Voorkom strepen na het wassen.

Was nooit je wagen in de zon. Dat zorgt voor lelijke droogstrepen achteraf. Daarom is het aangeraden om je wagen in de schaduw te wassen. Gegarandeerd een schitterend resultaat!

 

6. Vermijd lelijke strepen door je ruitenwissers.

De ruitenwissers worden vaak vergeten tijdens het poetsen van je wagen. Nochtans is het geen overbodige luxe als je doffe strepen wil vermijden. Neem een zachte doek en spuit er wat glasschoonmaakmiddel op. Wrijf je wissers schoon en je krijgt opnieuw een helder zicht op de weg!

Terug naar overzicht