facebook

C5 Aircross

VRAAG EEN PROEFRIT

Een energieke en vastberaden SUV

De nieuwe Citroën C5 Aircross legt de lat opnieuw een stukje hoger binnen het SUV segment. Dankzij de evenwichtige, vloeiende lijnen, en sterke grafische elementen gaat zijn gespierde en robuuste exterieurstijl alle arrogantie uit de weg.

 

Design

Met zijn langte van 4,50 meter onderscheidt hij zich door een krachtige en energieke look, zonder agressief over te komen. Zijn design laat een frisse wind waaien door het SUV-segment dankzij zijn brede en imposante neus, hoge moterkap en zijn vloeiend gelijnde volumes met krachtige grafische elementen zoals de Airbumps en de stijlvolle, tweekleurige dakstangen.

 

Daarnaast beschikt de nieuwe C5 Aircross SUV over een panoramisch glazen schuifdak. Het 360°-glasoppervlak creëert een zwevend dak dat de ruimte van het interieur nogmaals in de verf zet.

Interieur

De Citroën C5 Aircross is zeer ruim en loopt over van technologie zonder de functionele aspecten uit het oog te verliezen. Het instrumentenbord aan de bestuurderszijde bestaat uit een instelbaar, digitaal tft-scherm van 12,3" (naargelang uitrustingsniveau) dat de gekozen rijgegevens in het gezichtsveld van de bestuurder projecteert. De brede en hoge middenconsole, de hoog geplaatste, omhullende zittingen die de inzittenden een uitstekend uitzicht over de weg geven, en de gebruikte kleuren en materialen versterken de indruk van bescherming en verfijning in het interieur.

Comfort

De nieuwe SUV is uitgerust met Progressive Hydraulic Cushions ophanging dat zorgt voor een betere schokdemping (zonder stuiterneigingen op te wekken) en een vliegend-tapijteffect creëert. Daarnaast kan je opnieuw rekenen op de "Advanced Comfort"-zetels en uiterst moduleerbare achterzetels.

 

Daarnaast biedt de C5 Aircross maar liefst 20 rijhulptechnologieën en 6 connectiviteitsoplossingen om nog veiliger de weg op te gaan:

 

  • Active Safety Brake
  • Dodehoekbewaking
  • Rijstrookassistent
  • Adaptieve snelheidsregelaar
  • Automatische omschakeling dim- en grootlichten
  • Top Rear Vision
  • Grip Control met Hill Assist Descent
  • ...

Motoren

De New SUV C5 Aircross wordt aangedreven door een brede waaier efficiënte en performante Euro 6.2-motoren, met de handgeschakelde zesversnellingsbak MAN6 of de achttrapsautomaat EAT8:

 

- 2 benzineversies: PureTech 130 S&S MAN6 en PureTech 180 S&S EAT8

- 3 dieselversies: BlueHDi 130 S&S MAN6, BlueHDi 130 S&S EAT8 of BlueHDi 180 S&S EAT8.

 

Hij kan ook rekenen op de nieuwste generatie van de EAT8 (Efficient Automatic Transmission) met acht verhoudingen en het elektronische Shift and Park by wire-systeem voor nog meer efficiëntie en rijplezier.

 

 

 

Terug naar overzicht

cars iconMaak een testrit

Uw gegevens

Gelieve alle velden in te vullen.

Gewenst voertuig

Algemene voorwaarden